Webdesign

Website onderhoud

Jouw CMS site up-to-date.

De foto lijkt zo uit de één of andere film te komen, toch? Maar dat dachten we ook van het Coronavirus… Hackers zien er in ‘real life’ eruit zoals jij of ik. Ook de thuiswerkers (en dat is nu een groot deel van de Nederlandse bevolking) bieden juist nu extra kansen voor hackers.

Website onderhoud zelf doen of uitbesteden.

Hou je CMS website up-to-date

Via LinkedIn is zo te achterhalen waar je werkt. Er wordt een email gemaakt welke lijkt op een bericht van het bedrijf. Klik jij (als medewerker) daar thuis op dan is een hacker zo binnen. Misschien denk je dat jij niet interessant genoeg bent? Dat ben je wel! Je kunt ook net die toeleverancier zijn van een groter bedrijf of een multinational… Als ondernemer hecht je veel waarde aan een CMS website als WordPress of Joomla. Deze dient 24 uur bereikbaar te zijn. Bovendien wil je een snelle site welke zonder foutmeldingen functioneert. Om een veilige, snelle en stabiele website te kunnen garanderen, is regelmatig onderhoud van belang.

Maak regelmatig een backup van je website

Een foutje is zo gemaakt, zo ook op het internet. Je hebt je website ondergebracht bij een provider. De verantwoordelijkheid van je website ligt echter bij jou, wel zo fijn dat je een backup hebt dan. Updaten van een WordPress of Joomla site lijkt heel eenvoudig. Eén simpele druk op de knop… Gaat vaak goed als het om kleine en simpele updates gaat. Maar het wil ook wel eens gebeuren dat je na het aantikken van de update button een site hebt welke deels niet meer werkt. Of de site werkt helemaal niet meer… Om dit te voorkomen kun je het onderhoud en het maken van backups overlaten aan ItDentity.

Website gehacked.

Valse e-mails

Wie kent het niet? E-mails met een gebrekkig taalgebruik? Anno 2020 zijn deze ook achterhaald. Je kunt het vaak wel aan de toonaard van de mails opmerken. Urgent of met een (wat) dreigende taal; ‘Je MOET dit doen want anders…’ Maar ook wij zien mails, privé en zakelijk binnenkomen welke dan weer niet van echt te onderscheiden zijn. Vaak betreft het een reminder van een rekening welke nog niet betaald is. Even de email afzender checken, helpt vaak al om een hartverzakking te voorkomen.

Hou je website up-to-date

De beste manier om een hacker cq cybercrimineel van je af te houden is ervoor te zorgen dat je computersoftware up-to-date is. Herzie ook je wachtwoorden, met niet voor de hand liggende wachtwoorden maak je het al wat lastiger. Is je WordPress of Joomla site gehacked? In de meeste gevallen kunnen wij de site herstellen en het probleem oplossen om te voorkomen dat de site in de toekomst weer gehacked wordt. Belangrijk is dat je regelmatig goede backups maakt of laat maken.

Zorg dat je website up-to-date is

“Niets is zo vervelend als je website gedeeltelijk niet werkt of helemaal niet werkt. Zorg ervoor dat je altijd up-to-date bent met updates van de plugins welke je gebruikt of het CMS van bijvoorbeeld WordPress of Joomla zelf.”

De privacy wet (AVG) stelt ook eisen aan je website.

In verband met de privacy wet is het van belang dat je website onder de laatste versie van het CMS pakket draait en ook de gebruikte modules / plugins. Informeer bij je websitebouwer welke extra plugins deze gebruikt voor jouw website. Is je website gekoppeld aan Google Analytics of heb je een contactformulier op je website? Dan dien je een verwerkersovereenkomst af te sluiten met Google. Via deze link: Autoriteit Persoonsgegevens (pdf) kun je de handleiding inzien waaraan je website moet voldoen voor wat betreft Google Analytics. Klanten van ItDentity met een website onderhoudscontract hoeven zich hier geen zorgen over te maken. Voor al deze websites is een verwerkersovereenkomst met Google  geregeld en alle punten uit de Autoriteit Persoonsgegevens zijn ingesteld voor de betreffende websites. Lees hier meer over de privacy wet en wat dit betekent voor jouw website.
Website bureau Breda
WordPress website laten maken

Trots op onze reviews.

Inzet, betrokkenheid en creativiteit

Philip van den Berg, MediPlus Hulpmiddelen
www.mediplus.nl

Ingrid Bastiaansen is met haar bedrijf ItDentity al 5 jaar verbonden aan MediPlus. Alle grafische ontwerpen van reclame-uitingen worden door haar ontworpen. Dit alles met inzet, betrokkenheid een creativiteit. Een echte aanrader.

Mond-op-mond reclame

Koen de Roos, Salm en Kipp
www.salmen-kipp.nl

Als Salm en Kipp zijn we via mond-op-mond reclame met ItDentity in contact gekomen. Sindsdien laten wij alle opdrachten hier uitvoeren. Het prettige aan het werken met ItDentity is de snelheid, goede communicatie en dat onze visie goed wordt vertaald in het ontwerp. Allemaal van belang om als leverancier snel te kunnen reageren op marktontwikkelingen.

Duidelijk & helder zonder poespas

Jon Zwijssen, Tierelantijn Watches & Jewels
www.tierelantijnbreda.nl

Namens Tierelantijn, Jewels and Watches: Goede gesprekspartner, duidelijk, helder. Zonder poespas, erg tevreden.

Scroll naar top