Grafisch ontwerp

Flyer, folder, brochure en catalogus ontwerp

Ontwerp van flyer, folder, brochure en catalogus.

Flyer, folder, brochure of catalogus laten maken? Wij kunnen dit voor je verzorgen in lijn van je huisstijl. Geen limiet aan revisierondes. Er wordt net zolang aan het ontwerp gewerkt totdat je 100% tevreden bent. Door onze ervaring vertalen onze ontwerpen zich naar een goed vormgegeven product wat past bij je onderneming en aanspreekt bij de doelgroep.

Brochure en catalogus ontwerp.

Met een brochure of catalogus welke gedrukt is, ben je onderscheidend van concurrenten welke veelal alleen online actief zijn. Maak van de catalogus géén kopietje van je website. De visuele kracht van een brochure of catalogus is immers veel groter dan beeldschermervaring. Met een mooi drukwerkproduct wat je in handen hebt, wordt je niet afgeleid door legio links eromheen. Er zijn legio voorbeelden te noemen waarbij je (potentiële) klanten de voorkeur geven aan een fraai vormgegeven brochure of catalogus wat ze in handen hebben. Standaard ontvang je na het ontwerpen van je flyer, folder, brochure of catalogus een pdf van het bestand voor drukwerk, print & web. Diezelfde brochure of catalogus kunnen we ook voor je omzetten tot een bladerbare pdf voor op je website of webshop.

Verschil tussen een flyer en een folder.

Een folder is net iets anders als een brochure. Maar wat is het verschil tussen een flyer en een folder? Een flyer is een ongevouwen vel papier en een folder is, zoals de Engelse naam al zegt, gevouwen (to fold; vouwen). Een flyer kan aan 2 kanten bedrukt worden en een folder wel aan 4, 6 en soms 8 kanten (afhankelijk van het formaat).
catalogus laten maken breda

Waar komt het woord catalogus vandaan?

“Een cataloog of catalogus is het geheel van titelbeschrijvingen die verwijzen naar een collectie. Het woord stamt via het Latijn af van de titel van een gedicht van de Oud-Griekse dichter Hesiodus, de Catalogus van vrouwen.” Bron: Wikipedia

Wanneer een flyer laten maken.

Een flyer is maar 1 vel papier. Een flyer verschijnt meestal in A5- formaat en kan enkel- of dubbelzijdig bedrukt zijn. Een flyer wordt vaak gebruikt om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Doel van een flyer is om kort en bondig een boodschap over te brengen. Bijvoorbeeld de aankondiging van een evenement of een bepaalde aanbieding.

Wanneer een folder laten maken.

Op een folder is meer ruimte voor tekst en afbeeldingen om jouw boodschap over te brengen dan op een flyer. Maar ook in een folder kun je slechts beperkte informatie kwijt. Een folder gebruik je meestal om aandacht te trekken en om je (potentiële) klanten over te halen tot een bepaalde actie.

Wanneer een brochure laten maken.

‘Brocheren’ is een techniek waarmee meerdere, gevouwen vellen papier aan elkaar worden geniet. In plaats van nietjes kan er ook gekozen worden voor een gelijmde binding. In feite is een groot gedeelte van de reclamefolders in de brievenbus een brochure. Maar doorgaans wordt het woord ‘brochure’ gebruikt voor gebrocheerde boekjes welke een hogere waarde hebben dan de plaatselijke reclameblaadjes. Denk bijvoorbeeld aan de brochures van autodealers. Een brochure wordt vaak bewaard (ook al kan dit maar een paar dagen/weken zijn).

Wanneer een catalogus laten maken.

Als een brochure gebruikt wordt om bijvoorbeeld alle producten in weer te geven, dan hebben we het over een catalogus. Deze kan ook als naslagwerk gebruikt worden. Een catalogus van meer dan een paar honderd pagina’s is voor ons geen uitzondering. Wel weer een leuke uitdaging om alle producten en/of diensten zo goed mogelijk te presenteren. Wij denken graag met je mee over een logische indeling van je catalogus. Online en offline.

En een magazine.

Een magazine is een brochure welke meer ‘tijdschriftachtig’ is opgezet is. Een magazine vraagt weer om een andere benadering om goed vorm te geven. Met pakkende koppen, bijpassende (grote) afbeeldingen. En ook hiervoor maken we weer een goed doordacht concept.

Indrukwekkend drukwerk.

Als het ontwerp van je flyer, folder, brochure of catalogus af is, kan het naar de drukker. Het gehele drukwerktraject nemen wij je ook graag uit handen tegen sterk concurrerende tarieven. Hoe wij dit kunnen? Lees hier verder over onze drukwerk diensten.
Brochure catalogus laten maken
brochure op laten maken breda

Trots op onze reviews.

Duidelijk & helder zonder poespas

Jon Zwijssen, Tierelantijn Watches & Jewels
www.tierelantijnbreda.nl

Namens Tierelantijn, Jewels and Watches: Goede gesprekspartner, duidelijk, helder. Zonder poespas, erg tevreden.

Aanrader

Janette Spaninks, Da Vinci Laboratory Solutions
www.davinci-ls.com

We hebben ItDentity gevraagd om om onze huidige presentatie, via flyers, website en advertenties, te restylen. Zeer creatief ging ze hiermee aan de slag en heeft ze dit naar onze volle tevredenheid uitgewerkt. Met als resultaat een stijlvolle en frisse vormgeving.

Ze beperkt zich niet alleen tot vormgeving, ook denkt ze mee met de invulling van teksten. Daarnaast levert ze altijd op tijd haar opdrachten in, vaak in diverse varianten.
Een aanrader voor zowel de opmaak van digitale als gedrukte uitingen.

Binnen no-time logo, huisstijl en website

Floortje Thieleman, Laat je horen
www.laat-je-horen.nl

Fijn samenwerken met ItDentity! Ingrid stelde me de juiste vragen en ontwikkelde zo de huisstijl die het beste bij Laat je Horen! past. Ze vroeg regelmatig om reflectie om te kijken of ze het inderdaad goed had ingeschat én ontwierp vervolgens in no time een prachtig logo, website, visitekaartjes, briefpapier,..). Top!

Scroll naar top